Saturday, 2 March 2013

Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) trolls

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum w.b.t.

So, UTP bakal mengagihkan BB1M pada 4-5 March ini...
Betul-betul pas cuti midsem...
Tuk lebih memburukkan keadaan, penyalahgunaan BB1M ini dilihat sebagai satu fenomena...
Buat pe beli buku teks mahal-mahal kalau leh pinjam kat library??
Buat pe beli buku teks mahal-mahal kalau leh study pakai lecture notes je??

Disebabkan kecelaruan fikiran dan ketandusan duit poket...
Maka perbelanjaan duit baucer ni dihalakan ke arah yang tidak sepatutnya...
Depa beli komik la, novel la, hard disc la, wireless mouse la...
Yang lagi xleh tahan, beli stok makanan tuk sebulan...segala roti, sardin, biskut, kopok, gula-gula, maggi, mee sedap, old town white coffee (3 in 1)...
Pehhh...macam2 bak hang...hahaha


Dengan sedikit bahan (meme) yang aku ade...aku uat la troll pasal situasi ni...NJOY~~~

.............................................................................................


 
________________________________________________________________________



________________________________________________________________________



________________________________________________________________________


 
________________________________________________________________________



________________________________________________________________________



________________________________________________________________________



credit: Mumu Al-Ibtisam
________________________________________________________________________



________________________________________________________________________




________________________________________________________________________





Akhir kata dari aku, gunalah baucer sebaik mungkin. Tak kira la ko nak beli ape sekalipun. Itu hak ko selaku pembeli...aku just put colors into your 'evil mind'...hehehe

::Jangan mara ey::

10 comments:

  1. comel jer baucer cikedis hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...terima kasih lawat blog teman...

      Delete
  2. Lawak laaa~
    Hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih lawat blog teman...

      Delete
  3. aku gi loyatt, xde satu pun kedai sudi terima BB1M.
    dah tu, kedai mana jual cikedis pkai BB1M??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene cari tempat selain loyatt la kalu camtu...
      luaskan lagi lokasi pencarian...
      kejayaan pasti milik anda...

      Delete
  4. Salam Ziarah..best entry diblog kamu.Singgah pula ke blog sy n followers sy. Sy dh follower anda.

    http://iffat-altamis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. tahukah anda BB1M sangat berguna kepada pelajar2 jurusan lain spt. perubatan, pharmacy & sebagainya. meraka perlukan buku yang up-to-date,sebab itu lah BB1m sangat diperlukan kerana harga buku mereka mencecah ratusan ringgit sebuah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hal yang berbangkit lebih tertumpu kepada penyalahgunaan BB1M.
      Saya yakin dan percaya, BB1M meringankan beban pelajar2 yang berniat untuk membeli buku meskipun harganya hanya sekitar puluhan ringgit.

      Terima kasih yob!! Lawat blog teman~~

      Delete
  6. haha :). selalu bel buku je

    ReplyDelete